23.5 C
Tirana
Sun, 29 May 2022 14:35
Na ishte një herë një Gertë… Ime më nuk do e kishte nisur kështu rrëfimin e historisë së jetës time. Ndoshta askush nuk e do e niste kështu, por unë zgjodha të ndaj këtë përrallë me ju. Duhet të kuptohemi...
Dikur jetonte "nona e fshatit", kështu e quaja unë gjyshen nga ana e babit. Ajo ishte një grua e shkurtër, e dobët, me sy si qielli dhe shpirt si toka. Kur ajo punonte arën uji buçiste nga çdo anë...
E kam të vështirë të zgjohem çdo mëngjes pasi gjumi më zë shumë vonë, ndonëse heshtja dhe lotët më lodhin çdo natë. Unë jetoj në një vend shumë larg Kabulit, por jam qytetare e tij. Vendi ku unë jetoj...
Kur u zhvendosëm nga Krraba në Tiranë përpara 17 - të vitesh, kishim shumë pak gjëra me vete. E gjithë shtëpia jonë mblidhej në një makinë mesatare për zhvendosje shtëpish. Morëm veç një raft, rrobat, enët e kuzhinës dhe...
Udhëto, lëre botën të të tregojë ku të shkelësh për ta njohur atë. Mos kij frikë nga e panjohura. Thjesht ndiq rrëketë e ujit. Asnjë gjë nuk e njeh tokën më mirë se uji. Dashuroje tokën dhe shijo historinë...

Recent Posts