Asnjë pendesë, dënohet me 6,8 vite burg pedofili Beratit edhe pse prokuroria kërkoi dënim më të lartë

136

Ndërkohë që nuk kanë të reshtur raportimet mbi abuzimet seksuale me të mitur, gjykata e Beratit ka dënuar me 6 vjet e 8 muaj burg Sokol Kapinovën, duke e dënuar për “marrëdhenie seksuale me të mitur,e mbetur në tentativë”. Edhe pse prokurori Dritan Gripshi kërkoi për Kapinovën 9-vite burg për ngacmimin seksual të një 5 vjeçareje, gjykata nuk e pa të arsyeshme as të jepte dënimin e plotë që parashikon ligji për ngacmimet seksuale me të mitur.

Sipas prokurorit akuza në ngarkim të 48-vjeçarit Kapinova provohet nga aktet e ekspertimit si dhe nga provat shkencore dhe ato me dëshmitarë. Mësohet se gjatë të gjitha seancave gjyqësore ku i pandehuri ka qenë i pranishëm, ai e ka mohuar akuzën dhe nuk ka shprehur pendesë. Trupi i gjykues i përbërë nga gjyqtarët: Durim Hasa, Matilda Llangozi dhe kryesuesja Entela Gjoni e kanë shpallur Kapinovën fajtor dhe e kanë dënuar me 6 vite e 8-muaj burgim, të cilat do ti kryejë në burgjet e sigurisë së zakonshme.

Ngjarja e rëndë ndodhi në 18 Qershor 2020 në qytetin e Beratit. E mitura 5-vjeçe u ngacmua seksualisht nga komshiu i saj, 48-vjeçari Sokol Kapinova, që rezultoi të ishte i njohur nga banorët e lagjes si përdorues i rregullt i alkoolit. Edhe pse policia e Beratit nuk dha pas ngjarjes së rëndë asnjë informacion në lidhje me dinamikën e saj, nga burime brenda familjarëve u mësua se 48-vjeçari e kishte gënjyer vajzën 5-vjeçe së bashku me motrën e saj 7-vjeçe me ëmbëlsira dhe kumbulla, duke i futur të dyja brenda në banesën e tij.

Më pas,ai futi në njërën nga dhomat 5-vjeçaren dhe e ngacmoi atë seksualisht. Por kur e mitura filloi të qajë ai i la të dalin jashtë, pa menduar se motrat do t’u tregonin prindërve atë çfarë kishte ndodhur në banesën e tij. Nga vizita mjekësore që u krye nga mjekët specialistë rezultoi se 5-vjeçarja kishte shenja të ngacmimit seksual.

48-vjeçari Kapinova mësohet se rrinte shpesh dhe luante me fëmijët e lagjes në sheshpushimet përpara pallateve por deri përpara ngjarjes së rëndë askush nga banorët e lagjes “Barrikadë” nuk ishte ankuar për sjelljet e tij ndaj fëmijëve. Ai jetonte i vetëm dhe banorët e lagjes e njihnin atë si një person të alkoolizuar.

Po sot, ndërsa gjykata e Beratit dha këtë dënim, policia e Tiranës ka shpallur në kërkim një 45 vjeçar me dyshimin se ka ngacmuar seksualisht një të mitur 5-vjeçar në zonën e Yzberishtit. Denoncimi është bërë nga gjyshi i fëmijës, ndërsa ka qenë vetë 5-vjeçari që u ka treguar prindërve se 45-vjeçari e ka ngacmuar dhe ka thënë fjalë të turpshme. Burime nga policia thonë se 45-vjeçari është i afërm i familjes dhe me inicialet S.K.