20.5 C
Tirana
Thu, 07 Jul 2022 05:33
Pak ditë më parë në Bitch Magazine, moderatorja Rita Behadini ndau me ne emocionet e recitimit të poezisë “Unë, kufoma e ardhshme”, shkruar nga Kaltrina Pacolli. Sot, kjo e fundit ndan me të gjithë lexuesit tanë revoltën që ndjen...

Dhe zoti më bëri grua…

Dhe zoti më bëri grua, me flokë të gjata, sy, hundë e gojë të një gruaje. Me kodrina të rrumbullta dhe rrudha dhe lugina të buta, më gërreu nga brenda dhe më bëri punishte njerëzish. I thuri bukur nervat e mia dhe me kujdes m’i mati hormonet. Përzjeu gjakun tim dhe e...
Nga Tomas Chamorro-Premuzic, shkrimtari i librit ‘Përse shumë burra të paaftë bëhen lidera’ Psikologu Tomas Chamorro-Premuzic shpjegon se për të përmirësuar nivelin e aftësisë së personave që janë në postet drejtuese duhet të përmirësojmë nivelin e aftësisë tonë për të...
Filozofja franceze Simone de Beauvoir ka lënë gjurmë të rëndësishme në ekzistencializëm, letërsi, dhe diskursin feminist, duke kundërshtuar normat e ngurta patriarkale të kohës. Sipas filozofes, pas çdo historie dhe sjelljeje femërore mund të kuptohen ndikimet e patriarkatit. Idetë feministe të de...
Ka shumë libra të cilat ndikojnë fuqishëm në formimin e karakterit të secilit prej nesh. Mirëpo disa prej tyre ndikojnë veçanërisht tek gratë. Në vijim mund të shihni një listë të veprave me famë botërore, që preferohet të lexohen nga...

Recent Posts