Dënim me vdekje dhe kastrim, ashpërsohet ligji për përdhunuesit

101

Nigeria ka vënë në jetë ligje të reja. Këtë herë bëhet fjalë për dënimin me vdekje për të gjithë ata që përdhunojnë një fëmijë nën 14 vjeç, ndërsa përdhunuesit e tjerë do t’i nënshtrohen kastrimit.

 

Guvernatori i Kaduna, Nasir Ahmad el-Rufai tha se dënimet drastike nevojiten për të shtuar mbrojtjen ndaj fëmijëve prej krimeve të rënda.

 

Ky ndryshim në legjislacion ka ardhur si pasojë e zemeratave publike mbi rritjen e numrit të përdhunimeve mes k kufizimeve të situatës së koronavirusit

 

Grupet e grave kanë kërkuar veprim më të ashpër kundër përdhunuesve përfshi dhe dënimin me vdekje.

Ligji shtetëror i Kaduna, provinca me popullsinë më të madhe në vend, është më i ashpri në Nigeri.

 

Vendi ka ndryshuar kodin e tij penal duke caktuar dënimin me 21 vjet burg për përdhunimin e një të rrituri dhe dënim të përjetshëm për përdhunimin e të miturve.

 

Ndërsa një grua që përdhunon një fëmijë nën moshën 14 vjeç dënohet me heqje kirurgjike të vezoreve

Burimi/Top Channel