9 veshje raciste e seksiste që duhet ti shmangësh këtë Halloween

64

Edhe pak orë na ndajnë nga festa e Halloween e cila vitet e fundit duket se është bërë pjesë edhe e jona.

Për t’u bërë pjesë e kësaj feste të duhet patjetër një kostum që ose mund t’a krijosh vetë ose mund të blesh një në dyqanet e shumta që këto ditë mbushin vitrinat me veshje për halloween. Pavarësisht se kjo festë nuk ka kuptim pa një veshje të posaçme shumë prej nesh nuk e kuptojnë se një pjesë e konsiderueshme e kostumeve janë raciste dhe seksiste.

Ja disa prej tyre:

1- Fytyra e lyer e gjitha në të zezë

2- Veshje fëmijësh ofenduese ndaj kulturave të ndryshme

3- Kostumet “indiane”

4- I/e veshur si refugjat

5- Veshjet naziste

6- Veshjet fetare

7- Kostumet që cënojnë minoritetet

8- Ushtarët apo infermieret “seksi”

9- Veshjet islamike