Në të 50-at je më e mençur dhe më e çmendur

40

Nga Elda Zavalani

Në të 50-at !

Nuk e kuptoj përse duhet festuar kur mbush 50?!

Në vend që të marrësh dy shamiçka dhe të qash me shtatë palë lotë.

Ti ke hyrë në epokën më të vështirë e cila vazhdon deri në 65 -70 vjet. Pastaj papritur bëhesh shumë mirë, sepse çdo gjë ka zënë çmerç dhe as dhemb as lëviz më…

Fillon të zmadhosh 4 herë germat e celularit se nuk i shikon mirë.

Ke vapë kur është ftohtë dhe ftohtë kur është vapë.

Përralla e vetme qe ke qejf të besosh është Santa Claus-i.

Pasi je marrë 20 vjet me Scorpions, Aerosmith, Bon Jovi, Metalica, i kthehesh Julio Iglesias dhe qanë.

Çelentanoja të kujton sa e lashtë je.

Përlotesh me filmat shqiptarë se të kujtojnë fëmijërinë.

Nuk ke nevojë te shikosh Parashikimin e Motit sepse kockat, mesi, gjymtyrët ta japin më të saktë, sapo retë ngrihen mbi Itali.

Çdo ditë endërron të ndahesh dhe të shkosh në Caraibe e në darkë vete mbështet koken tek partneri, duke e kuptuar që lidhja është bërë shumë e fortë.

Eksitimi nuk të vjen nga lakuriqësia e bukur, po nga një puthje në faqe, nga një vështrim i ëmbël, nga një fjalë e ngrohtë, nga një prekje padashje, nga një mendim i shprehur njësoj.

Bëhesh e ndërgjegjshme që fëmijet nuk duan këshilla, duan vetëm mirëkuptim e dashuri.

Hyn në kuzhinë dhe harron për çfarë. Atëherë mbush një gotë ujë dhe ulesh e turpëruar.

Nuk do t’ja dish nga llafet dhe shpifjet, të prek vetëm mirësia, ëmbëlsia, dashuria njerëzore.

Je shumë kokëfortë dhe e vendosur sepse tani e di mirë çfarë të duhet, çfarë të do shpirti.

E kupton që di me pak se sa kur ishe 20 (nuk është imja kjo).

Je me e mençur dhe më e çmendur.

Fillon u ngjan prindërve më shumë…