27 C
Tirana
Tue, 22 Oct 2019 14:00
Dikur jetonte "nona e fshatit", kështu e quaja unë gjyshen nga ana e babit. Ajo ishte një grua e shkurtër, e dobët, me sy si qielli dhe shpirt si toka. Kur ajo punonte arën uji buçiste nga çdo anë...
E kam të vështirë të zgjohem çdo mëngjes pasi gjumi më zë shumë vonë, ndonëse heshtja dhe lotët më lodhin çdo natë. Unë jetoj në një vend shumë larg Kabulit, por jam qytetare e tij. Vendi ku unë jetoj...
Kur u zhvendosëm nga Krraba në Tiranë përpara 17 - të vitesh, kishim shumë pak gjëra me vete. E gjithë shtëpia jonë mblidhej në një makinë mesatare për zhvendosje shtëpish. Morëm veç një raft, rrobat, enët e kuzhinës dhe...
Udhëto, lëre botën të të tregojë ku të shkelësh për ta njohur atë. Mos kij frikë nga e panjohura. Thjesht ndiq rrëketë e ujit. Asnjë gjë nuk e njeh tokën më mirë se uji. Dashuroje tokën dhe shijo historinë...
Kujdes, kjo është një letër për të qeshur dhe çdo përputhje me realitetin është rastësi. I dashur... Zgjedhja e partnerit në jetë është një short i frikshëm ku sipas logjikës së ekzistencës ne duhet të marrim pjesë me patjetër. Në këtë...
1,011FansaPëlqeje

Recent Posts