E lirë në burgun e mentalitetit shqiptar

Një femër provinciale, në konturet e një mentaliteti dominues por brenda flen dhe zgjohet herë pas here shpirti i lirë dhe pa komplekse. Po pra, pa komplekse kurrsesi s’mund...

Kur teknologjia hyn në shtrat!

Prej kohësh kam nisur të ndjehem gjithmonë e më shumë e bezdisur prej teknologjisë që na rrethon. Më duket sikur kemi filluar të jetojmë më shumë për Facebook e...

Gratë s’mund ti kenë të gjitha!

Çfarëëëëë??? Gratë s’mund ti kenë të gjitha??? Kush më njeh mirë, do jetë tronditur që tek titulli e mbase edhe është zhgënjyer duke ditur mendimet e mia feministe. Si...

5 gjëra për të mbështetur dikë që vuan nga depresioni

Depresioni të tërheq zvarrë. Kushdo që e ka provuar e përjeton ndryshe, por të gjithë bien dakord se ta shpif. Megjithatë, shpesh, pyes veten nëse njerëzit që nuk vuajnë...

Barazia nuk mjafton!

Barazia nuk mjafton! Imagjinoni këtë situatë: Një klasë plot me nxënës që po bëhen gati për detyrën. Krejt papritur, njëri prej tyre thërret: Kjo nuk është e drejtë! Pse ata...

Modesta, “zuska” që do të zbusë shoqërinë patriarkale shqiptare

Një nga librat që ka bërë më tepër inpakt vitet e fundit të vendin tonëështë padyshim edhe “Muza e Haresë” e autores Goliarda Sapienza. I përkthyer dhe i përshtatur...