Ishte 16 vjeç kur serbët e dhunuan seksualisht, Vasfije Krasniqi rrëfen përjetimet në Kongresin...

Do të duhen vetëm 6 ditë që Vasfije Krasniqi-Goodman, të rrëfejë në Kongresin Amerikan tmerret që ka përjetuar në luftën në Kosovë. Ajo është e para e mbijetuar...

Moskë, aty ku feminizmi konsiderohet fjalë e pisët ndërsa dhuna s’është krim

Gjatë ditës, Aurelie është mësuese në një shkollë publike në Moskë. Por pas pune, ajo ia mbath në rrethinat e kryeqyetit rus në një gjimnaz të vjetër të epokës...

Lindja në shtëpi që bëri xhiron e botës dhe forca e një nëne

Ka momente që ndryshojnë jetën, shpirtin dhe trupin e një nëne. Fotografja Vanesa Mendez ia ka dedikuar profesionin e saj dokumentimit të historive të lindjes, duke i dhënë atyre...

“Burri, ai që i ka të gjitha”, bluza që ironizojnë rolet gjinore

Një faqe e njohur në rrjetet sociale britanike, e cila lufton kundër stereotipeve gjinore sapo ka nxjerrë një linjë bluzash që ironizojnë rolet gjinore që tipikisht u atribuohen grave...

Në cdo lutje, një qiri për t’i shpëtuar fatit të Esmeraldës brenda nesh

Këmbanat u dëgjuan dhe një herë, por kësaj here për të paralajmëruar zjarrin që shkrumboi shekuj të tërë histori… 15 prill 2019, e gjithë vemëndja e botës ishte në Paris....

Letër nga Vlora: Nuk e kuptoj tim atë, bota s’rrotullohet vetëm rreth burrave

Përshëndetje! Ju dëgjova gjithë sy e vesh në emision dhe nuk di të them gjë tjetër veçse gjeta dikë që vërtetë të frymëzon. Unë jam vetëm 19 vjeçe dhe...