Dalai Lama: Gratë janë udhëheqëset e së ardhmes

Në korrik të vitit 2019 pesë persona ndanë momentet e tyre plot kuptim me Dalai Lamën. Danielle LaPorte një prej këtyre tregon për takimin e mbajtur në Dharamsala me...

“Nona e fshatit”, gruaja që udhëhoqi një fis burrash-nga Flogerta Krypi

Dikur jetonte "nona e fshatit", kështu e quaja unë gjyshen nga ana e babit. Ajo ishte një grua e shkurtër, e dobët, me sy si qielli dhe shpirt si...

Arrestohet vetëm se i kërkoi burrit që ta ndihmonte me punët e shtëpisë

Valerie Sanders është një grua 58 vjeçare nga Catterick, North Yorkshire e cila u arrestua dhe u akuzua për sjellje imponuese pasi i kërkoi burrit të saj bodybuilder që...

Barbie nxjerr 2 kukulla në nder të aktivistes Rosa Parks dhe austronautes Sally Ride

Mattel ka hedhur në treg kukullat e reja Barbie për të nderuar aktivisten e të drejtave të njeriut Rosa Parks dhe astronauten e parë Amerikane grua në hapësirë. Kukullat,...

Përdhunimi nuk mund të quhet seks dhe “zemrat e thyera” nuk shkaktojnë vrasje

Në korrik të vitit 2013 një grua e quajtur Tracy Connelly u gjet e vdekur në Melburne. Kjo ngjarje pushtoi të gjitha gazetat dhe në shumicën e tyre shkruhej...

Itali, beqarët mund të adoptojnë fëmijë dhe s’ka limite për moshën

Për të birësuar një fëmijë në Itali tashmë nuk ka më rëndësi statusi i personit që adopton por cilësia e marrëdhënies me fëmijën. Për beqarët, çiftet të cilët nuk janë...