0 C
Tirana
Thu, 23 Jan 2020 08:49
Nga Tomas Chamorro-Premuzic, shkrimtari i librit ‘Përse shumë meshkuj të paaftë bëhen lidera’ Psikologu Tomas Chamorro-Premuzic shpjegon se për të përmirësuar nivelin e aftësisë së personave që janë në postet drejtuese duhet të përmirësojmë nivelin e aftësisë tonë për të...
Filozofja franceze Simone de Beauvoir ka lënë gjurmë të rëndësishme në ekzistencializëm, letërsi, dhe diskursin feminist, duke kundërshtuar normat e ngurta patriarkale të kohës. Sipas filozofes, pas çdo historie dhe sjelljeje femërore mund të kuptohen ndikimet e patriarkatit. Idetë feministe të de...
Ka shumë libra të cilat ndikojnë fuqishëm në formimin e karakterit të secilit prej nesh. Mirëpo disa prej tyre ndikojnë veçanërisht tek gratë. Në vijim mund të shihni një listë të veprave me famë botërore, që preferohet të lexohen nga...
Skena e shenjtë e sallës së operas në Vienë, ka parë shumë yje të performojnë, premiera, skandale dhe momente të historisë muzikore, por për 150 vjet në këtë ndërtesë nuk është performuar asnjëherë një opera e shkruar nga një...
Në shumë nga pikëpyetjet e ditëve të sotme, nga shumë drama të mëdha të gruas shqiptare pikërisht sot, nga një tragjedi e ditëve të sotme ku burri qëllon dhe vret gruan, më vjen imazhi i jashtëzakonshëm i gruas së parë...
1,204FansaPëlqeje

Recent Posts