0 C
Tirana
Thu, 23 Jan 2020 08:50
Parlamenti në Greqi zgjodhi Katerina Sakellaropoulou presidente të vendit. Juristja pa parti mori shumicën e nevojshme të votave duke u zgjedhur kështu si gruaja e parë presidente në krye të shtetit helen. Katerina Sakellaropolu ka lindur më 30 maj...
Nga Monica Hesse, kolumniste që shkruan për gjininë dhe ndikimet e saj në shoqëri. Vështroni gratë amerikane. Një pjesë e mirë e tyre mbështesin realisht vendimin e Meghan Markle për tu shkëputur nga familja mbretërore. Raste të tilla Brexit-i janë...
Nga Tomas Chamorro-Premuzic, shkrimtari i librit ‘Përse shumë meshkuj të paaftë bëhen lidera’ Psikologu Tomas Chamorro-Premuzic shpjegon se për të përmirësuar nivelin e aftësisë së personave që janë në postet drejtuese duhet të përmirësojmë nivelin e aftësisë tonë për të...
Deputetet e partisë socialiste Eglantina Gjermeni dhe Klotilda Bushka kanë depozituar në Kuvendin e Shqipërisë një projektligj për ndryshimin e Kodit Penal ku kërkohet ashpërsimi e ndëshkimi për vepërën pnale të dhunës në familje. Nisma ligjore parashikon dënimin nga...

Mallkimi i virgjërisë

Kisha dëgjuar dikur, në vogëli nga më të mëdhenjtë shprehje të tilla si: Femrën e virgjër po e shtive në dorë, e ke tënden përjetë. Nuk të ikën edhe sikur t'ia presësh mishin me thikë- dhe isha çuditur sesi...
1,204FansaPëlqeje

Recent Posts