5 C
Tirana
Thu, 23 Jan 2020 09:49
Nga Monica Hesse, kolumniste që shkruan për gjininë dhe ndikimet e saj në shoqëri. Vështroni gratë amerikane. Një pjesë e mirë e tyre mbështesin realisht vendimin e Meghan Markle për tu shkëputur nga familja mbretërore. Raste të tilla Brexit-i janë...
Nga Tomas Chamorro-Premuzic, shkrimtari i librit ‘Përse shumë meshkuj të paaftë bëhen lidera’ Psikologu Tomas Chamorro-Premuzic shpjegon se për të përmirësuar nivelin e aftësisë së personave që janë në postet drejtuese duhet të përmirësojmë nivelin e aftësisë tonë për të...
Deputetet e partisë socialiste Eglantina Gjermeni dhe Klotilda Bushka kanë depozituar në Kuvendin e Shqipërisë një projektligj për ndryshimin e Kodit Penal ku kërkohet ashpërsimi e ndëshkimi për vepërën pnale të dhunës në familje. Nisma ligjore parashikon dënimin nga...

Mallkimi i virgjërisë

Kisha dëgjuar dikur, në vogëli nga më të mëdhenjtë shprehje të tilla si: Femrën e virgjër po e shtive në dorë, e ke tënden përjetë. Nuk të ikën edhe sikur t'ia presësh mishin me thikë- dhe isha çuditur sesi...
Historia e gruas që vrau burrin e saj që donte ta nxirrte si prostitutë në rrugët e Antalisë... Në deklaratën e saj para jurisë dhe gjykatësit, ajo tregoi gjithë ngjarjen: "Unë dhe Hasani (burri), u njohëm 7 vite më parë. Ai...
1,204FansaPëlqeje

Recent Posts