17 C
Tirana
Tue, 02 Jun 2020 22:38
Nëse gratë amerikane do të merrnin një rrogë minimale për punët e shtëpisë dhe përkujdesjen e familjarëve, totali i të ardhurave të tyre do të kapte shifrën 1.5 trilion dollarë në vit. Globalisht këto të ardhura shkojnë në 10.9...
Në mbarë botën, ndërsa njerëzit janë izoluar për të frenuar përhapjen e koronavirus, përpjekjet masive për të shpëtuar jetë njerëzish kanë vënë më shumë në rrezik veçanërisht një grup vulnerabël. Gratë dhe fëmijët që jetojnë me dhunën brenda mureve...
Duke kërkuar në internet studime kërkimore për të drejtat e grave në Kosovë, më bëri përshtypje një koment të cilin nuk po e heq dot nga mendja. Një feministe e quajtur Eli Krasniqi, risjell një shprehje të dëgjuar më...
Koronavirus dhe dhuna brenda shtëpisë janë dy fenomene të lidhur ngushtë, sepse ftesa për t’u izoluar në shtëpi për disa mund të shndërrohet në një makth. Në këto kohë të pandemisë së Covid-19, ftesa për të qëndruar në shtëpi...
2020 është vit i madh për barazinë gjinore. Frytet e barazisë gjinore nuk i vjelin vetëm gratë dhe vajzat, por kushdo, jeta e të cilit do të ndryshojë nga një botë më e drejtë, ku askush nuk mbetet pas....
1,315FansaPëlqeje

Recent Posts