ARTIKUJT E FUNDIT

Olga Tokarczuk, fituesja e ndrojtur feministe që i nevojitej Nobel-it

Akademia Suedeze vitet e fundit ka kryer shumë gabime por tek shkrimtarja polake Olga Tokarczuk ka gjetur jo vetëm një fituese të shkëlqyer por edhe një fituese me rëndësi...

Vajzat e mia, mos iu nënshtroni normalitetit!

Vajzat e mia, mos iu nënshtroni normalitetit! Të qënit normale nuk është domosdoshmërisht opsioni më i mirë. Guxoni që të kacavirreni nëpër pemë. Mos u vishni si zonjusha. Zgjidheni...

“Cherchez la femme”, shqiptarët shfryjnë kundër Macron duke u tallur me të shoqen

Vendimi i Francës për të vënë veton ndaj çeljes së negociatave për anëtarësimin e Shqipërisë në BE, ka shkaktuar reagime nga më të ndryshmet mes shqiptarëve. Ishte veçanërisht fraza...

Esther Duflo, gruaja e dytë që fiton Nobelin në ekonomi në 50 vjet

Çmimi Nobel 2019 në Shkencat Ekonomike iu dha këtë vit 3 shkencëtarëve Abhijit Banerjee, Esther Duflo dhe Michael Kremer, për punën e tyre në zbutjen e varfërisë globale. Suksesi i...

“Pa menstruacione, punojnë më shumë”, mijëra grave në Indi u hiqet mitra

Nënkontinenti Indian tregon edhe njëherë kontradiktat e tij më mizore të trupit dhe fatit të një gruaje. Rrjeti transmetues Britanik BBC  denoncoi nëpërmjet një artikulli në 5 korrik të...

Përse mjekët nuk u besojnë grave? Sepse nuk dinë mjaftueshëm për to!

Kur unë u diagnostikova me endometriozë (çrregulllim i dhimbshëm ku indet te cilat normalisht ndodhen brenda në mitër rriten jashtë mitrës ) në moshën 23 vjeçare, nuk kisha shumë...